Att välja och installera värmepump

Written by Hemmafixaren. Posted in Spara pengar

Detta kan din nya värmepump göra för dig

Något som står helt klart är att en ny värmepump, är något som verkligen ger dig ekonomisk vinst under årens lopp. Faktum är att du inte alls behöver vänta länge för att se resultatet. Hos många återförsäljare finner du information om att du kan spara 80-90% av dina nuvarande uppvärmningskostnader. Är detta verkligen sant? I så fall skulle väl alla människor byta värmepump? Nja, att du skulle spara så mycket som 90% kan vara att ta i, men om du i realiteten sparar mellan 50-60%. Hur tycker du det skulle se ut? Faktum är ju att du kan ha en elräkning eller en uppvärmningskostnad på 4000-6000 kronor per månad under de kyligaste månaderna på året. Om du får ned den till under 2000 spänn. Ja, jag skulle i alla fall jubla, vilket jag också snart kommer att göra. Min värmepump gick nämligen åt fanders för en vecka sedan. Nu ska jag investera cirka 10 000 kronor, och sedan ska jag vänta på min vinst varje månad.

Det viktigaste är valet av värmepump

Av allting som rör värmepumpar så måste du ju göra ett bra val. I det fallet kommer valet av din värmepump att bli det viktigaste. För detta finns det dock en helt ny sajt online där de presenterar topplistor på värmepumpar och andra produkter online. Det är advized.se som jag talar om. Faktum är att denna informativa och oberoende sajt verkligen har potential att utvecklas till något riktigt bra. I vilket fall valde jag min värmepump från Advized’s topplista av bästa värmepumpar 2019 som fanns där. Valet föll på en Mitsubishi Netsu 20, och nedan ser du vilka jag anser var de bästa valen.
  • Mitsubishi Netsu 20: Varför jag valde Mitsubishi framför Panasonic vet jag egentligen inte. Nu har jag kyl och frys i detta märke, samt även en dammsugare. Sedan har de en reglerbar underhållstemperatur och ett mycket energibesparande system. Priset på 10 900 kronor tilltalade också mina smaklökar.
  • Panasonic NZ25TKE: Att Panasonic hör till det som ska kallas kvalitet, vet väl de flesta. Min första streo var en Panasonic. Den fick jag när jag var 12 år, och den fungerar fortfarande. Panasonic värmepump kom med 3 års garanti, och klarar temperaturer ned till -35 grader.
  • Ambista Azure 25 II: Här placerade de denna längst ned på listan, men jag har tidigare varit i kontakt med detta märke, och vet vilken hög kvalitet de håller. Dessutom var priset på runt 10 000 för denna utrustning mycket lovande.
Mitt val är gjort, och jag väntar på leverans så att det återigen kan bli ordning på allt. Nu är det ju så att säga bara installationen av pumpen kvar.

Att installera en ny värmepump

Denna sida heter ju doityourself.se, men ibland får även jag vika mig. Det finns helst enkelt saker där du måste ha vissa kunskaper, erfarenhet och de verktyg som krävs. Att handla ett set av verktyg för ytterligare 2-3 tusen spänn var inget för mig denna gång. Här nöjde jag mig att göra valet. Sedan blir det denna gång installation på entreprenad av fackmän som verkligen vet att de kan.

Hemmafixaren

Ivrig hemmafixare och en självutnämnd s.k. "handy man". Älskar allt som har med DIY-kulturen att göra. Försöker konvertera en luttrad hemmafixare, en i taget.
Copyright © All Rights Reserved by doityourself.se