Skapa egna bilder och collage!

Written by Hemmafixaren. Posted in Pyssel

Att vara den som skapar sina egna bilder är också något som kan kallas för do it yourself. Faktum är ju att du första måste vara bra med kameran, för att först och främst ta den fina bilden på det du vill förära. Utan att vara för petig så krävs det faktiskt en del kunskaper för att ta en bra bild med en professionell systemkamera. Det är heller inte bara kameran som det handlar om. Det gäller att veta hur ljuset ska falla, så du tar ditt fotografi från rätt håll. Efter det så vill det till att vara med då det händer och verkligen fånga det du vill ha på bild. Nu kommer det vara många människor som säger att allting fungerar perfekt med den kamera de har i mobilen. Jo, det gör det också och du som tar bilderna med denna tingest är också en liten gör-det-självare. Förmodligen laddar du sedan upp dessa i ett digitalt fotoalbum på nätet, eller så blir det publicering och massor av kommentarer på Facebook och Instagram. När du vill göra något mera med en bild, som ett collage, en studentskylt eller förstora en bild för att sedan rama in den krävs det dock lite mera. Här har du då den stora nyttan av att kunna hantera en systemkamera på rätt sätt.

Skapa det perfekta collaget

Att skapa ett collage, handlar oftast om att ge en rolig upplevelse till någon som fyller jämt, eller för att visa upp en historisk händelse. Ja, det finns naturligtvis massor med andra anledningar. Hur som helst brukar det inte handla så mycket om att ta själva bilderna. Dessa finns redan och du väljer ut de som passar. Här brukar det användas ett tort och tjockt pappersark eller kartong. Efter detta tecknas det karikatyrer och klistras in bilder som sedan får sylvassa och roliga kommentarer. Detta är verkligen roligt och något som uppskattas och du kan göra helt på egen hand. Oftast blir det roligast och ett bättre resultat om flera går tillsammans och skapar detta collage.

Skapa den perfekta studentskylten

Något som också kan vara mycket enkelt att skapa på egen hand är studentskyltar. Här kan du använda precis samma teknik som vid skapandet av collage. Hur som helst brukar det vara så att studenten själv tycker att detta är något viktigt och ska vara snyggt och professionellt. I det fallet kontaktar du en fotoaffär som kan göra detta. De flesta fotoaffärer som skapar studentskyltar finner du online. Här är det bara att välja bilder och ladda upp dem samt sända kommentarerna via ett formulär.

Förstora dina bilder för att rama in dem

Något som också kan vara intressant är att visa upp olika händelser i livet med hjälp av en tavla på väggen. I det fallet är det många som förstorar sina bilder och ramar in dem. När du vill göra detta helt på egen hand kan det vara svårt, om du inte har tillgång till en fotostudio eller kan låna en. Här är det vettigt att låta fotobutiken förstora den bilder du vill rama in. Sedan kan du gå ut på stan och välja de perfekta ramarna och rama in bilderna på egen hand. Då har du ju nästan gjort allt på egen hand.

Hemmafixaren

Ivrig hemmafixare och en självutnämnd s.k. "handy man". Älskar allt som har med DIY-kulturen att göra. Försöker konvertera en luttrad hemmafixare, en i taget.
Copyright © All Rights Reserved by doityourself.se